اجار جَعِم کِردَن بِس دِلِت خوش بَشَه که یَک رِز تا شُوم ریی به صحرا اجار جَعِم کِنی چَن شُو پیش یَک خاطِره نِویشتُم از او وَختِه که ما بِچه ها دِ زِمِستو، دِ مینِ بَرف و بَ رو و جِغ و دادِ سگ حَسین مَعصیم بِ مدرسه سویز مرفتم خاطره همو شو دِ کانال بهمن آباد خبر مُنتشَر رَف شِما که غِریبَه نیستِه خِ لِه خوش شا، اَم یَه بِی، چند نفر نِویشتَن تا مِ تَنی خاطرَه بنویس اگِر صد دَحفَه هم بِنویسی از خوندَ نِش سِر نَمُرم، مَ هِم گُفتم هر چیزه به مِزَش خُبِ دِگَه بِ رِ یَک سگِ که نَن تَنُم بیس شو خاطره بنویسم به نظر شما بِ مِزَه نَمِره؟ پس ایمشو بیایه با هَمدِگَه یه سَر به صحرا رِم، مِدَنی بِ رِ چیشِ از صحرا مُخُم بِنویسم؟ حقیقتش ایس که ایم رِز دِلُم بِ اجَ زِه مَ سَرِ شِ دِ تَن داخ و رَف به صحرا بهمن آباد و کِلَ تِه رِشید و حِیتاوا سوز و مَشدو، شما که غِریبه نیسته وَخته بِه دِلم گفتم به کُج مِری؟ گُف هَوَس آجار کِردِ یم ،از خاصیت آجار که با خبری دِگه؟ اول اجارِ مِعرفی کُنُم اجار یک جور سبزیس مثل بِرگای تِرَه یک کَمِه بَ ریک تر و تیره تر که خود بخود دِ زمینای کِشاورزی ُسز مِرَه، بهترین زمانشم اسفند و بهاره خاصیت اجُ ر ، طبیعتش مِثِ سیر گرمِ و دِستگا گوارشِ ضد عفونی مِنه هرکه از خاصیتش خبر دره حکما" جعم کنن و نوش جوشا کنن. اُزم مُگم ایی سِبزی خوش مِزَه فقط مخصوص پلو اَجَ ری نیستا،با ایی سِبزی فِتیر هم دِرس مِنِن که اگِر نَ نَ واش، بِلد بَشه از خوردَنِش سِر نَمِری، یادم رف، با ایی سِبزی چَن کارَه آش دِکِردَه هِم دِرِس مِنِن، دِگَه تَ هَمینجِه بَ سِ خِسَته رَفُتم شو تا بخیر... ادامه دره ترجمه؛ باید دلت خوش باشه که یک روز تا شب بروی صحرا آجار جمع کنی چند شب پیش یک خاطره نوشتم از زمانی که ما بچه ها در زمستان و در میان برف و بارون و جیغ و داد سگ حسین معصیم به مدرسه سویز می رفتیم خاطره همان شب در کانال بهمن آباد خبر منتشر شد شما که غریبه نیستید خیلی ها خوششان آمده بود. چند نفر نوشتن تا می توانی خاطره بنویس اگر صد بار هم بنویسی از خواندنش سیر نمی شوم من هم گفتم هر چیزی مزه ای داره دیگه، برای یک سگ که نمی تونم بیست شب خاطره بنویسم به نظر شما بی مزه نمیشه؟ پس امشب بیایید با همدیگر یک سر به صحرا بزنیم می دانید چرا امشب می خواهم از صحرا بنویسم؟حقیقتش این است که امروز دلم بدون اجازه من سرش را انداخت پایین و رفت به صحرای بهمن آباد و کلاته رشید و حیتا وا سویز و ماشدون،شما که غریبه نیستید وقتی به دلم گفتم کجا می روی گفت:هوس آجار کردم. از خاصیت آجار با خبرید دیگه؟ اول آجار رو معرفی کنم آجار، یک نوع سبزی است شبیه برگ های تره کمی باریک تر وتیره تر که به صورت خود رو، در زمینهای کشاورزی،مراتع وباغها سبز می شود. زمان رویش این گیاه دراسفندماه واوایل فصل بهار است. خاصیت این سبزی گرم بوده ومانند سیر، ضدعفونی کننده دستگاه گوارش است. کسانیکه این سبزی را می شناسند واز خاصیت آن اطلاع دارند در فصل بهار، حتما این گیاه راجمع آوری و نوش جان می کنند یاد آوری می کنیم این سبزی خوش طعم فقط مخصوص پلو آجاری نیست بلکه با این سبزی، فتیر آجاری هم درست می کردند که اگر نانوا و پزنده اش ماهر بود خورنده از خوردنش سیر نمی شد. با این سبزیِ چند کاره، آش دِکرده نیز درست می کنند دیگه تا همین جا بس است خسته شدم شب تان به خیر... ادامه داره